Onko sinulla oma kosketusnäyttöpuhelin? Kustantiko se kaupassa paljon yli pari sataa euroa? Ajattele mitä tapahtuu, jos kosketusnäyttöluuri riikkontuu tai vaikka esimerkiksi puhelimen näyttö menee pirstaleiksi? Näitä asioita kannattaa mietiskellä ennen kuin se on liian myöhäistä. Tällä tarkoitan sitä, että uuden kosketusnäytön korjaaminen maksaa uuden puhelimen verran. Kaiken kukkuraksi joudut olemaan ilman omaa puhelinta useiden päivien ajan. Uskotko, että tämän ongelman selvittää ainosastaan tällä asialla? 

puhelin-naytto-palasina.jpg

Mietihän, jos tämä tuote selvittää ensiksi kerrotun ongelman alle viidellä eurolla, niin olisko järkevää miettiä näytön kalvon tilaamista ajatella tosissaan? Olen yhtä mieltä. Aluksi pitää miettiä millä tavalla näytön suojan käytöllä voidaan estää juuri hankitun laitteen näytön halkeaminen. Monet näytön suojat ovat kehitetty muovikalvosta ja ne ovat joustavia sekä laadukkaita samaan aikaan. Mieti, jos kännykkä tippuu kiviselle alustalle lasinäyttö edellä, niin useasti näytön suojan pintaan syntyy pieni reikä, silti itse kosketusnäyttö pysyy täysin naarmuitta. Onko tasku tuttu paikka puhelimen säilytykselle? Onko siinä taskussa myös auton avaimia sekä muita teräviä esineitä? Minulla ei ole linkkaria samassa taskussa puhelimen kanssa, mutta hassusti kännykän kosketusnäyttöön syntyy naarmujälkiä tosi nopeasti. Tämä ikävä juttu on mahdollista estää näyttöä suojaavalla kalvolla. 

puhelimen-suojakalvo.jpg

Jos kerran aiemmin esitelty suojakalvo on niin käytännöllinen ja kustannustehokas, niin miten niitä sitten kannattaa ostaa? Useat hankkivat suojakalvot samaan aikaan, kun he ostavat uutukaisen älypuhelimen. Kalvot voivat tulla myös kaupan päälle. Kosketusnäytön kalvoja myydään kaikissa myymälöissä missä kännyköitäkin, mutta kaikista kätevin ja edullisin tapa on ostaa kosketusnäytön kalvot netistä. Suomalaiset nettikaupat toimittavat tilauksen nopeammin, mutta saattavat olla hieman tyyriimipä kuin ulkomaiset verkkokaupat. Tässä tapauksessa minun mielestäni toimitusnopeus on valttia, miksikö? Parin euron voitto kalvon hinnassa ei paljoa hymyilytä, jos tilaus kilahtaa postilaatikkoon päivän kuluttua, kun kännykän näyttö on halki. Sen haluaisi tulevan, niin nopeasti kuin mahdollista. Suojakalvoja myydään nykyisin kaikkiin kosketusnäytöllisiin laitteisiin ja useimpiin tablet-laitteisiin. Isoin tuotekirjo löytyy nettikaupoista, koska niissä hyllytila ei ole niin kallista, kuin kivijalkakaupoissa. 

Näiden perusteluiden saattelemana suosittelen ostamaan näytön suojaksi suojakalvon ja mielellään vielä mahdollsimman pian. Onnea ehjälle mobiililaitteellesi toivottaa artikkelin kirjoittaja. Toivottavasti tästä kirjoituksesta oli apua.